Egészség

Ritka betegsége miatt már egy hamburger megölheti a fiatal nőt

A 35 éves egykori üzletasszony azt mondja, a ritka betegség, amiben szenved, 350 ezer emberből egyet érint.

“Amikor diagnosztizálták a betegségem, és közölték velem, hogy soha többé nem élhetek átlagos életet, összeomlottam” – kezdte vallomását az ausztrál Daily Mailnek Charmain Walker-Caunt. A betegsége előtt cégvezetőként dolgozó 35 éves nő azt mondja, szerette volna felvenni a kapcsolatot hozzá hasonló betegekkel, de legnagyobb döbbenetére senkit sem talált.

A gasztroparézis nagyon ritka betegség: 350 ezer emberből mindössze egyet érint. Charmain az interjúban elmondta, a betegség miatt megsérültek az idegek, amelyek összekötik az agyát az emésztőrendszerrel. “A gyomrom és a beleim leálltak. Egyszerűen nem működnek, nem továbbítják az ételt. Ha eszek egy falat bármit, utána napokig hányok addig, míg az utolsó darabkájától is meg nem szabadult a szervezetem.”

Ritka betegsége miatt már egy hamburger megölheti a fiatal nőt

Charmain elárulta azt is, táplálékot egy két méter hosszú, a gyomrán és a belein keresztülvezetett szondán keresztül kap. “Egy speciális pasztát kapok a csövön keresztül szinte egész nap, hogy legyen energiám. Mást egyáltalán nem ehetek.” A fiatal nő azt mondja, egészsége azután kezdett rohamosan romlani, hogy vezető beosztásba került a munkahelyén.

“Nagyon megviselt az állandó rohanás és a stressz. Minden evés után csillapíthatatlan hányingert éreztem, és sokszor két tárgyalás között is rohannom kellett a mosdóba. A diagnózisom előtt 9 napig képtelen voltam enni: 20 kilót fogytam.” Charmain azért hozta nyilvánosságra a történetét, hogy felhívja a figyelmet a ritka betegségre, és hogy találjon egy orvost, aki segít neki abban, hogy úgy élhessen, mint a többi ember.

Olvass még többet a ritka betegségekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top