Egészség

A Microsoft azt ígéri, hogy 10 éven belül “megoldják” a rákot

A techzseni vállalatnál azt mondják, egyszerűen "egészségesre programozzák" majd a rákbeteg emberi testet.

A technológiai mogul azért dolgozik, hogy 10 éven belül gyógyíthatóvá tegyék a rákot, mégpedig a számítógépes vírusok kipurgálásának analógiájára építve. Az ötlet lényege, hogy a sejteket apró számítógépekként fogjuk fel, amik így mind átprogramozhatóak – arra is, hogy beteg helyett egészségesek legyenek.

A Microsoft azt ígéri, hogy 10 éven belül  

Mindemellett a közeljövőben más területeken is a rákbetegség gyógyításának szolgálatába állítják a fejlett technológiákat: egyes számítógépeket például kimondottan arra terveztek, hogy minél többet megtudjon a gyógymódokról és kezelésekről, és így ajánljon innovatív gyógyulási lehetőségeket. Ez azért is jó, mert a rengeteg publikált rákkutatást (amiknek száma szinte napról napra gyarapszik) lehetetlenség elolvasni egyetlen orvos számára, egy komputer azonban könnyedén magába szívja a rengeteg információt.

A cég azt mondja, talán a számítógépes technika és a gyógyászat kapcsolata furcsa párosításnak tűnhet, de a tech cégek is sokat segíthetnek, hogy előrelendítsék a rákkutatást – ígéretük szerint 5-10 éven belül újabb eredményeket mutathatnak fel.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top