Egészség

Ha ezeket csinálja kedvenced, azonnal vidd állatorvoshoz

Kedvenceink nem tudnak szólni, ha valami bajuk van, de ha tudjuk, mire kell odafigyelnünk, viselkedésükből gyorsan rájöhetünk problémáikra.

1. Ha elbújik

Ha kedvencünk hirtelen kerüli a kontaktust, elbújik, félénk, visszahúzódó lesz, mindenképpen vizsgáltasd meg – elképzelhető, hogy súlyos egészségügyi problémái vannak. 

2. Ha nem eszik

Ez az egyik leginkább intő jel: ha kutyánk vagy macskánk elutasítja az ételt (és különösen, ha a vizet) azonnal kérjük állatorvos segítségét! 

3. Ha furcsa pózokat vesz fel

Ha kisállatunk domborítja a hátát, farkát lábai közé húzza, és megmerevedik ebben a furcsa pozícióban, valószínűleg fájdalmakkal küszködik. Ez a póz például vesekövet is jelezhet az állatoknál – feltétlenül vigyük orvoshoz.

Ha ezeket csinálja kedvenced, azonnal vidd állatorvoshoz

4. Ha a fejét a falnak nyomja

Ha kutyád vagy macskád fejét a falhoz vagy más kemény felületekhez préseli, valószínűleg probléma van az idegrendszerével, de ez a viselkedés akár egy tumor jelzője is lehet.

5. Ha láthatóvá válik a harmadik szemhéj

Macskák esetében előfordulhat, hogy az állatnak láthatóvá válik a szemek belső zugában elhelyezkedő, normálisan nem látható harmadik szemhéja. A harmadik szemhéj előreesése számos betegségre, például vírusos fertőzésre, vagy kisebb cicák esetében akár férgességre is utalhat.

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top