Egészség

Arcborotválós képet osztott meg a fiatal lány, hogy így hívja fel a figyelmet betegségére

A fiatal lány azért osztotta meg a neten arcborotválós képét, hogy így hívja fel a figyelmet betegségére, a policisztás ovárium szindrómára.

Bár tény, hogy a női arcborotválásnak is volt egy bizarr divathulláma, a 26 éves Tina-Marie Beznec távolról sem valamilyen újfajta szépségpraktika miatt osztotta meg a képet, amin borotválja az arcát. A fiatal lány egyszerűen azért borotválja arcát, hogy így megszabaduljon a policisztás ovárium szindrómája miatt kialakuló, intenzív arcszőrzetétől.

Arcborotválós képet osztott meg a fiatal lány, hogy így hívja fel a figyelmet betegségére

“Depresszióval, szorongással, terméketlenséggel, súlynövekedéssel, hormonproblémákkal puffadással, pattanásokkal, a rák fokozott veszélyeivel és igen, valószínűleg az arc borotválásával is meg kell küzdeniük a hozzám hasonló nőknek” – magyarázza Beznec. 

A fitneszblogger Facebook oldalán beszélt őszintén az életét megkeserítő arcszőrzetről, arról, mennyire elveszi tőle saját nőiességét a PCOS következtében kialakult erős szőrzet. A fotó megosztásával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a betegség tüneteivel küzdő nőket ne ítéljük el a puffadás, a pattanások vagy akár a szőrzet miatt – hiszen ők többnyire már így is pocsékul érzik magukat.

A PCOS néven ismert policisztás ovárium szindróma egy hormonális problémából fakadó, számos kellemetlenséggel járó betegség – általában az ilyen betegek szervezetében magas a férfi nemi hormonok aránya, ez okozhatja az erős szőrnövekedést is.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top