Egészség

Fertőzött a pilisszentkereszti csodatévő víz

A laboratóriumi vizsgálatok szerint senkinek sem lenne szabad innia a pilisszentkereszti csodatévő vízből, mert meg lehet betegedni tőle.

Csodatévőnek tartják a  pilisszentkereszti Mária-kút vizét a helyiek, ám a hatóságok szerint a víz nemcsak hogy csodát nem tesz, de még fertőzött is – számolt be róla a Tények.

Bár figyelmeztetést tettek ki a forrás mellé, miszerint annak vize ivóvízként nem fogadható el, a környékbelieket ez nem érdekli, továbbra is isszák. A kutat az 1800-as évek óta tisztelik, a legenda szerint vize csodákat tett, például egy vak lány megmosta benne a szemét, és látni kezdett.

A mikrobiológusok szerint azonban a forrásvízben fertőző baktériumok vannak. Ezt mutatta ki a három hónappal ezelőtti és a múlt héten megismételt laboratóriumi vizsgálat is, vagyis a szennyeződés nem átmeneti.

A szakértő szerint pont a legyengült, csodát váró, beteg emberekre különösen veszélyes egy hányással, hasmenéssel járó fertőzés, amit a kút vizétől lehet kapni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top