Egészség

Vidéken is elérhető lesz a Pető-módszer

Elsőként Gyulán nyílhat meg a Pető Prémium Pont, majd a dél-alföldi Pető-központ.

Megállapodást írt alá a Pető András Főiskola, a gyulai önkormányzat és a Gyulai Várfürdő Kft., hogy még idén megnyíljon a békési város várfürdőjében a Pető Prémium Pont, majd a későbbieken a dél-alföldi Pető-központ.

A Pető András Főiskola a központi idegrendszeri sérülés miatt mozgásukban akadályozott gyermekek és felnőttek fejlesztését végzi intézetében, valamint konduktorokat képez ki, akik elsajátítják az ehhez szükséges Pető-módszert. 

Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy amit a fürdő jelenleg is nyújtani tud, az a gyógyhelyi környezet, a gyógyvíz, a gyógyászat, az egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások és a szakképzett egészségügyi dolgozói háttér. Hozzátette: a Pető-módszer kiteljesíti a szakmai profilt, és továbbfejlődési lehetőséget jelent.

A Pető András által kidolgozott módszer lényege, hogy az idegrendszer a károsodások ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépülésének lehetőségével, és ezek a tanulási-tanítási folyamat megfelelő vezérlésével mozgósíthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top