Egészség

Cukorbetegek, figyelem! Visszahívnak egyes inzulinos fecskendőket

Kivonják a forgalomból, és visszahívják a betegektől a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer két gyártási tételét is.

Közleményt adott ki visszahívásról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, mert a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer két gyártási tétele (FS6X539 és FS6X909) között egyes fecskendőkről leválik az injekciós tű, így azokat nem lehet előírásszerűen alkalmazni. 

A GlucaGen 1 mg HypoKit az inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermekek és felnőttek azonnali, sürgősségi ellátására való. Akkor alkalmazzák, amikor a nagyon alacsony vércukorszint (hipoglikémia) miatt a beteg elveszíti az eszméletét, azaz nem képes szájon át cukrot enni. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen a betegnél működő készítmény, ami hatékonyan használható. 

A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra kéri a betegeket, ellenőrizzék a gyártási számot a gyógyszer külső csomagolásán, és amennyiben az megegyezik az itt felsoroltakkal (FS6X539, FS6X909), akkor haladéktalanul vigyék vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik hibátlanul alkalmazható készítményre. Amennyiben nem a megadott gyártási számú gyógyszer van a beteg birtokában, biztos lehet abban, hogy az injekciós készülék működik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top