Egészség

“Azt hittem emésztési zavaraim vannak, de szívroham volt”

Az asszony először azt hitte, gyomorrontásról van szó, aztán kiderült, hogy sokkal súlyosabb a helyzet.

Claire-Marie moziba igyekezett, mikor a furcsa, kavargó érzés jelentkezett a gyomrában. Először a korábban elfogyasztott szendvicsre fogta a dolgot, de ahogy a panaszok egyre kellemetlenebbé és kellemetlenebbé váltak, furcsállni kezdte, hogy a fokozódó hányinger ellenére mégsem képes hányni.

A szűnni nem akaró rosszullét miatt az asszony másnap kihívta a mentőket, akik azonban azonnal szirénára váltottak, mikor rájöttek, mi a helyzet: a 49 éves nőnek folyamatosan miniszívrohamai voltak. Claire-Marie-t teljesen megdöbbentette a hír: soha nem ivott, nem dohányzott, és még csak nem is érzi a sokat emlegetett, jellegzetes mellkasi fájdalmat.

A szakértők szerint fontos felhívni rá a figyelmet, hogy a szívrohamnak más tünetei is lehetnek a mellkasi fájdalmon túl, illetve azt is muszáj kihangsúlyozni, hogy nők és férfiak esetében eltérőek lehetnek az előjelek. A szívrohamot elszenvedő nők 42%-a egyáltalán nem tapasztal mellkasi fájdalmat, ellenben gyakori az állkapocsban érzett fájdalom, a légszomj, illetve a hányinger, mint Claire-Marie esetében.

Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top