Egészség

3 nap alatt 4 kiló mínusz, de soha többet dinnyediéta

Több meggyőző érv szólt amellett, hogy kipróbáljam a háromnapos dinnyediétát: állítólag három nap alatt akár három kilótól is megszabadulhatok a dinnye segítségével, méregtelenít is, szezonja is van, ráadásul szeretem is.

Dinnyeügy: a nehéz kezdés

Mint minden diéta előtt, így a háromnapos dinnyekúra előtt is jött a rettegett mérlegelés. Szerintem minden nő rémálma, amikor rá kell állni arra a kis szemét szobamérlegre, ami kíméletlenül szembesít a valósággal. Nem tagadom, gombóc volt a torkomban, mert az elmúlt hetekben kicsit megszaladt a napi fagyi- és csokiadagom, aminek már szemmel látható nyomait fedeztem fel. Félelmem nem bizonyult alaptalannak: híztam, három kilót, így aztán rettentő elszántam estem neki a diétának.

3 napos dinnyediéta: finom a dinnye, csak ne lennék olyan iszonyú éhes

A következő mintaétrendet követtem a három napban:

1. nap

Reggeli: 30 dkg görögdinnye

Tízórai: 15 dkg görögdinnye

Ebéd: 30 dkg görögdinnye

Uzsonna: 10 dkg sárgadinnye

Vacsora: 20 dkg görögdinnye

 2. nap

Reggeli: 10 dkg görögdinnye és 10 dkg sárgadinnye vegyesen

Tízórai: 10 dkg görögdinnye

Ebéd: 30 dkg görögdinnye

Uzsonna: 10 dkg sárgadinnye

Vacsora: 15 dkg görögdinnye

 3. nap

Reggeli: 20 dkg görögdinnye

Tízórai: 10 dkg görögdinnye

Ebéd: 25 dkg sárgadinnye

Uzsonna: 10 dkg görögdinnye

Vacsora: 15 dkg görögdinnye

1. nap: Nagyon finom a dinnye, csak ne lennék olyan iszonyú éhes

Oké, diétázom, rendben, fogyni akarok meg méregteleníteni, és azt hittem, hogy ennél mi sem egyszerűbb. Sima ügy. Aham, persze! Az! Már az első nap rosszul voltam: kevés volt a kis dinnyeadagom, éhes voltam, sütit és csokit akartam, de mindezek helyett ihattam az ásványvizet. 

A
A “bőségtálam”

2. nap: Vége van már?

Nem, sajnos nem volt vége. Korgó gyomorral elaludni nagyon rossz, azzal ébredni maga a pokol. Nem gondoltam volna, de már a második nap teljesen kikészültem még a dinnye látványától is. Elhatároztam, hogy jövő augusztusig tuti nem fogok dinnyét enni, de még csak fotón sem szeretném látni. 

Még mindig dinnye, még mindig kevés és még mindig éhes voltam….
Még mindig dinnye, még mindig kevés, és még mindig éhes voltam…

TIPP: Letört voltam, fáradt, nem bírtam koncentrálni, konkrétan nem volt semmi energiám a háromnapos dinnyediéta alatt. Így azt javaslom, ha belevágsz ebbe a háromnapos diétába, akkor mindenképp otthonról dolgozz, vagy a szabid ideje alatt, esetleg hétvégén csináld! De leginkább azt javasolom, hogy ne csináld!

3. nap: A “mit fogok enni holnap”-nap

Hú, nagyon vártam a végét, és már azon gondolkodtam, mennyi finomságot fogok enni. Csak ez tartotta bennem a lelket az utolsó nap. Így letoltam még az utolsó adag dinnyeadagjaim, és fene büszke voltam a nap végén, hogy bár nagyon nehezen, de megcsináltam! 

Azért a 10 dkg sárgadinnye elég kevéske, még uzsonnára is.
Azért a 10 dkg sárgadinnye elég kevéske, még uzsonnára is.

TIPP: Inni, inni és inni. Rengeteg vizet, hogy jól megtisztuljon a szervezeted. Én napi 3-3,5 liter vizet ittam meg. Ha egy mód van rá, tényleg maradj otthon, mert mosdóba elég gyakran kell járni. 

Eredmények

Levertség, hiszti, csoki-, kávéhiány okozta elvonási tünetek, konkrét háromnapos éhezés után ismét ráálltam a mérlegre. És láss csodát, kevesebbet mutatott. Fogytam kereken négy kilót. 

3 napos dinnyediéta: finom a dinnye, csak ne lennék olyan iszonyú éhes

És hogy megérte-e? Örülök-e az eredménynek? Nem! Borzalmas három napon vagyok túl, olyan napokon, amit az ellenségemnek sem kívánok. Szóval mikor fogom újra megcsinálni? Soha! És mit fogok tenni, ha úgy látom, van rajtam felesleg? Mondjuk, ellátogatok egy fitneszterembe, felpattanok a szobabringámra vagy elmegyek futni, de semmiképp sem fogom megvonni magamtól az ételt! 

3 nap alatt 4 kiló mínusz, de soha többet dinnyediéta

Olvass még diétás tippeket az NLCafén!

  • A világbajnok 10 kedvenc diétás húspáca
  • Az öt legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha diétázol
  • “Már nem vagyok konyhamalac” – 77 kilót fogyott a kétgyerekes anyuka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top