Egészség

“Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne használj naptejet”

Mary kálváriája egy alig látható puklival kezdődött, ami mostanra odáig fajult, hogy az életéért küzd.

“A puklira nagyjából két éve figyeltem fel. Olyan volt, mint egy kitartó szemölcs, ezért nem igazán aggódtam miatta. Csak mikor hónapokkal később is megvolt még, szántam rá magam, hogy orvoshoz menjek vele” – kezdi blogbejegyzését Mary Facker, majd gyorsan hozzáteszi, végül barátja unszolására vette rá magát, hogy megnézesse a puklit.

“Szerencsém volt, az orvosnál egy szót se kellett szólnom. Mikor beléptem a vizsgálóba, a bőrgyógyász azonnal az arcomra tapasztotta a tekintetét, és a pukliról kezdett érdeklődni.” Mary azt mondja, orvosa ott helyben mintát vett a szemölcsből, két hét múlva pedig értesítette róla, hogy bőrrákja van.

“A pontos diagnózis bazálsejtes karcinóma volt, amit ezután műtéti úton távolítottak el az arcomról.” Mary azt mondja, orvosa szerint jó esélye van a gyógyulásra, a daganatot ugyanis szinte teljes egészében sikerült eltávolítaniuk, Mary ennek ellenére sem nyugodott meg. Ahogy azt blogjában írja, most leginkább a kiújulás miatt aggódik, no és amiatt, hogy talál-e majd olyan kalapot, ami megvédi arcát az erős napsütéstől.

“Azok után, amin az elmúlt két évben keresztülmentem, egyetlen dolgot tanácsolnék csak nektek: mindig használjatok naptejet. Az élet túl rövid ahhoz, hogy kockáztassatok.”

Olvass még többet a napozásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top