Egészség

Botrány: kitiltotta menstruáló vendégeit a luxusszálloda

A vezetőség állítja, ez nem diszkrimináció. Egyszerűen megelégelték, hogy sokszor kell tisztítaniuk a medencét a női vendégek miatt.

A finoman szólva sem valami kedves tiltásra egy bizonyos Sophie Tabatdze lett figyelmes, amikor a grúz fővárosban, Tbilisziben található luxusszállodában töltött néhány napot. Mint mondja, a felhívást az uszoda bejáratára ragasztva találta, és annyira felháborodott rajta, hogy azonnal lefotózta és megosztotta a Facebook-oldalán is.

 

A nő ezzel együtt levelet írt a szálloda vezetőségének is, amiben felszólította őket, távolítsák el a diszkrimináló plakátot, ami kvázi kitiltotta az uszodából a menstruáló női vendégeket. “Van egyáltalán fogalmuk arról, mennyire bántó a kérésük?” – tette fel a kérdést Sophie, majd hozzátette, ilyen erővel a nők kedvezményt is kérhetnének a medence használatának árából, elvégre havonta átlagosan 5-6 nappal használják azt kevesebbet, mint a férfiak.

Sophie felháborodott soraira reagált a vezetőség is. Mint írták, nem állt szándékukban megbántani a női vendégeket, az intézkedésre azért volt szükség, mert a nők miatt túl sokat kell takarítaniuk a medencéket. “Sajnáljuk, hogy le kell írnunk, de nem egyszer volt már rá példa, hogy használt tampont találtunk a víz felszínén. A tiltás épp ezért nemcsak a férfiak, de a nők és minden úszó érdekét szolgálja” – írták. 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top