Egészség

Csiklandozással mentette meg húga életét a 11 éves fiú

Ha nincs Aaron, a ritka betegség, amiben hétéves húga szenved, sose derül ki. Vagy csak túl későn.

Minden akkor kezdődött, mikor a 11 éves Aaron East másfél hónappal ezelőtt játszani hívta hétéves kishúgát, Amyt. A gyerekek anyukája, Carly a Mirror című brit lapnak elmondta, gyermekei egymást csiklandozták, mikor Aaron észrevett valamit a kacagó Amy torkában. “Azonnal odajött hozzám, hogy szóljon.”

Carly azt mondja, ahogy meglátta a csomót lánya szájában, tudta, hogy nagy a baj. Persze a diagnózist nem bízta a véletlenre, még aznap elvitte a kislányt a háziorvoshoz, aki tovább küldte őket vérvételre. “Az eredmény két nappal később lett kész. Ekkor közölték velünk, hogy a lányunknak rabdomioszarkómája, vagyis más néven lágyrésztumora van.”

Csiklandozással mentette meg húga életét a 11 éves fiú

Az anyuka azt mondja, a diagnózis lesújtotta őket, ennek ellenére igyekeznek pozitívak maradni. “A legjobban Aaront viseli meg a dolog, mert ő volt az, aki kiszúrta a daganatot. Szegénykém most azt hiszi, ha nem szól, akkor ez az egész nem történik meg, épp ezért próbáljuk megértetni vele, hogy fantasztikus dolgot tett, hiszen megmentette a kishúga életét. Ha ő nincs, talán sose vesszük észre a tumort, vagy talán csak akkor, mikor már késő.”

A kis Amy, akinél június végén diagnosztizálták a bajt, most kemoterápiát kap. 

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top