Egészség

Konyha nélkül az esztergomi kórház

Egy hétig hideg élelmet biztosít az esztergomi kórház a betegeinek, miután az eddigi élelmezésbiztosító céggel szerződést bontottak.

Szerződést bontott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház és az élelmezést biztosító Hungast Zrt. Az átmeneti időszakra hideg élelmet (szendvicset) biztosít a kórház, jövő hétfőtől pedig mikrózható ételt kapnak a betegek.

Konyha nélkül az esztergomi kórház

A szerződésbontást a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus úgy, hogy a konyhát is leszerelte a vállalkozás.

A kórházban augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg étkeket a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, eldobható műanyagban kapják az ételt a betegek, míg vissza nem áll a tálcás rendszer.

A hidegélelmezés alatt sem egyszerű szendviccsel laknak majd jól a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicsekkel, gyümölcsökkel. Nem feledkeznek meg a speciális étrendet igénylőkről sem: a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot állítanak össze.

Korábbi cikkek a témában:

Tartozik a kórház, nem kap ebédet a beteg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top