Egészség

Elképesztő gyógyulás őssejtekkel

Évekig ült tolószékben, napok alatt tanult meg újra járni egy angol férfi az őssejtterápiát követően.

Eric Thompsonnál négy évvel ezelőtt diagnosztizálták a szklerózis multiplexet. A betegsége hamar elérte azt a súlyosságot, hogy a férfi kerekesszékbe kényszerült. Sem a lábait, sem a jobb kezét nem tudta már használni. Az angol egészségügy már semmit sem tudott tenni érte, az állapota fokozatosan romlott. A kétségbeesett család ekkor kezdte keresni az őssejtterápia lehetőségét.

Végül összegyűjtöttek annyi pénzt, hogy el tudták vinni Ericet Mexikóba, ahol legális az őssejtterápia, aminek a hatásosságát egyébként sokan vitatják, illetve nem működik mindenkinél. Az őssejteket azért hívják így, mert belőlük számos, vagy akár az összes sejttípus kialakulhat, ami előfordul az emberi szervezetben, így a szervezetbe bejuttatva képesek lehetnek pótolni elhalt vagy működésképtelenné vált szöveteket, szerveket.

Eric abban bízott, hogy a terápia hatására lassú, de biztos javulás áll majd be az állapotában, vagy legalábbis megáll a romlás. Mindenki legnagyobb döbbenetére azonban napokkal a kezelést követően már ismét járt. “Én vagyok rá az élő bizonyíték, hogy ez a kezelés működik” – jelentette ki Eric, aki egy hónapos mexikói tartózkodás után tért haza hazájába. Most fizioterápiára és tornázni jár, hogy ismét megerősödjön a mozdulatlanság évei után.

Évekig ült tolószékben, napok alatt tanult meg újra járni

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top