Egészség

Veszélyes baktériummal fertőzött tejet találtak egy automatában

Veszélyes baktériummal fertőzött tejautomatát találtak. Az állategészségügyi hatóság már vizsgálja, hogyan kerülhetett az E. coli bacilus a tejbe, és keresi a felelőst. Az érintett farmról származó tej árusítását betiltották.

Egy sepsiszentgyörgyi automatában forgalmazott tejben mutatták ki a veszélyes E.coli-bacilust. Az állategészségügyi hatóság betiltotta az érintett farmról származó tej árusítását, és elrendelte a fejőgépek, a szállítóedények, az automaták fertőtlenítését, az állatok és a farmon dolgozók orvosi vizsgálatát.

A helyi főál­lat­orvos szerint a fertőzött tejet tartalmazó automata egy helyi szarvasmarhatartó tulajdona, aki a gépet naponta feltölti a farmról származó friss tejjel. A fertőzést vélhetően beteg állat okozhatta, de az is előfordulhat, hogy nem tartották be az alapvető higiéniai szabályokat a fejés vagy a szállítás során.

Az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóságok a májusi Argeş megyei nagyszámú fertőzés után Románia-szerte átfogó ellenőrzést tartanak, hogy kiszűrjék a baktériumfertőzéseket. Egyszerre több helyen vesznek mintát a szarvasmarha- és juhhúsból, a tejből és a húsból készült élelmiszerekből. Június 27. és július 8. között több megyében, így Kovászna megyében is vizsgálódtak, a mintákat egy bukaresti laboratóriumban tesztelik.

Veszélyes baktériummal fertőzött tejet találtak egy automatában

(Kronika)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top