Egészség

Ezért ne fürödj soha szökőkútban!

A kánikulában csábító lehet, hogy beugorjunk egy szimpatikus szökőkútba lehűteni magunkat, ám ez a legkevésbé sem jó ötlet.

A fertőtlenítő vegyszerek is nagy kockázatot jelentenek, mivel a szökőkutakban erősebb vegyszereket alkalmazhatnak, jóval nagyobb koncentrációban, mint például a medencékben. Ezek bőrirritációt, allergiás tüneteket okozhatnak – tudta meg a Pénzcentrum az ÁNTSZ-től.

A szökőkutak vize ráadásul piszkos is, hiszen a környezetből rengeteg szennyeződés kerülhet bele és sok olyan szökőkút is van, melyet nem tartanak megfelelőképpen tisztán.

Ráadásul minél melegebb van, annál veszélyesebb a szökőkutak vize, ugyanis ha 25 fok fölé emelkedik a vízhőmérséklet, a baktériumok még gyorsabban szaporodnak benne.

A fertőzés kockázata akkor is fennáll, ha nem megmártózunk a szökőkútban – mint tette azt múlt vasárnap egy meztelen férfi Szegeden –, csak a kezünket, arcunkat mossuk bele.

A legnagyobb eséllyel egyébként hasmenést szedhetünk össze a szökőkutak vizétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top