Egészség

Azt hitte másnapos, aztán kiderült, rákja van

A 24 éves brit nő sokáig azt hitte, erős fejfájásait az alkohol, egész pontosan a másnap okozza.

Hónapokig tartott, mire a 24 éves Hope Stringer végül rávette magát, hogy orvoshoz menjen. Ahogy az a New York Post cikkéből is kiderül, a fiatal nő egész addig azt hitte, erős, már-már kínzó fejfájását, ami utóbb még a munkavégzésben is akadályozta, egyszerű másnaposság okozza. 

“Az első tünetek azután jelentkeztek, hogy a barátaimmal elmentünk egy bárba iszogatni. Egy pohárral többet ihattam, mint kellett volna, mert már akkor is elég cudarul éreztem magam, mikor hazaértem. Másnap szinte egész nap fájt a fejem, sőt még a következő nap is. Meg voltam róla győződve, hogy a macskajaj miatt érzem magam rosszul” – mondja Hope, majd hozzáteszi, mikor a tünetei egy hónap múlva sem javultak, úgy döntött, orvoshoz megy.

Hiába. A háziorvos nem vette komolyan a tüneteket: miután közölte Hope-pal, hogy a fejfájásokat migrén okozza, felírt neki egy doboz fájdalomcsillapítót. “Hinni akartam az orvosnak, hogy a fájdalom valójában semmiség, ugyanakkor tudtam, hogy ez nem normális. Hogy valami megváltozott a testemben.”

Azt hitte másnapos, aztán kiderült, rákja van

Hope nem adta fel. Mikor a fájdalom újra jelentkezett, újra orvoshoz ment, és addig nem volt hajlandó hazamenni, míg alaposan meg nem vizsgálták. Igaza volt. Az MRI nem sokkal később rosszindulatú daganatot mutatott ki a nyakában. “Sugárkezelést és hat alkalomnyi kemoterápiát kaptam, de ezzel a kálváriámnak még nem volt vége.”

Az eredeti tumor mellett az orvosok találtak egy másikat is, amit végül műtéti úton távolítottak el. “Mielőtt megoperáltak volna, tudatták velem, hogy az operáció érinti az egyik ideget a hangszálaim közelében, és ha ez megsérül, nem biztos, hogy úgy tudok majd beszélni, ahogy korábban.” Hope azt mondja, a kockázat ellenére is vállalta a műtétet, mint mondja, mert mindennél jobban szeretett volna megszabadulni a tumortól.

A fiatal lány ma már tünetmentes, és minden idejét azzal tölti, hogy felhívja a figyelmet a betegségre.

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán:  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top