Egészség

“A legrosszabb az volt, amikor félni kezdett tőlem a kisfiam”

Shannon Miller fiatal anyuka volt, amikor a rák megtámadta a szervezetét. A kemoterápiáktól gyenge volt és sápadt, kihullott a haja. Egy idő után már azt érezte, a betegség kitölti az egész életét. Aztán rátalált egy programra, ami új erőt adott neki a kórral való küzdelemhez. Nem adtak neki semmiféle csodapirulát, amitől hipp-hopp meggyógyult. Csak megtanították, hogyan lehet betegen is újra önmaga.

Louanne Roark nagymamája nagyon csinos nő volt, aki mindig kínosan ügyelt az öltözködésére, a megjelenésére. Amikor vastagbélrákja lett, akkor sem adta meg magát a betegségnek, továbbra is az az igényes nő szeretett volna lenni, aki mindig is volt. Amikor már olyan rossz állapotban volt, hogy nem tudta egyedül kilakkozni a körmét, akkor Louanne-t kérte meg, hogy segítsen.

Végül a rák győzedelmeskedett a harcban, de Louanne-t annyira mélyen megérintette ez az időszak és a nagymama heroikus küzdelme azért, hogy végig önmaga maradhasson, hogy elhatározta, hasonló helyzetbe került nők segítésével fog foglalkozni. Létrehozta a Look good, feel better programot, ami magyarul annyit jelet: nézz ki jól és érezd magad jobban. A program lényege, hogy rákbetegeknek segítenek profi sminkesek és fodrászok szépségtanácsokkal, megtanítva a súlyos betegséggel küzdő nőket és férfiakat arra, hogyan varázsolhatnak viszonylag egyszerűen egészséges külsőt a kemoterápia által meggyötört testüknek.

És hogy mekkora változást képesek elérni ezeken a workshopokon? Megtudhatjátok Shannon Miller videójából.

És az alábbi előtte-utána fotók alighanem magukért beszélnek.

Katherine

Janice

Brenda

Jean

Kat

Lisa

További cikkek a témában az NLCafén:

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top