Egészség

Kis híján meghalt, mert orvosa nem volt hajlandó antibiotikumot adni neki

Az orvosa nem volt hajlandó antibiotikumot felírni a betegnek, mert tartott a szigorítások következményeitől

A 24 éves Stephanie Jennings már a sírással küszködött, amikor három hét alatt ötödjére ment el a háziorvosához, hogy adjon neki megfelelő gyógyszert, de az nem volt hajlandó.

A nő torka már annyira fájt, hogy képtelen volt szilárd ételt lenyelni, és néhány hét alatt alig 40 kilósra fogyott. Az orvos azonban ragaszkodott hozzá, hogy Stephanie csak megfázott, és erre nem ír fel antibiotikumot, mert a túl sok indokolatlan antibiotikum-felírás miatt szigorítottak a rendszeren, és nem akart magának bajt.

Stephanie állapota azonban rohamosan romlott, végül kórházba kellett szállítani. Kiderült, hogy súlyos szepszis alakult ki nála, amit a nem kezelt tüdőgyulladás okozott. Ha az orvos az elején felismeri a helyzetet, vagy legalább komolyan veszi azt, hogy valaki ennyiszer megy vissza hozzá, mind súlyosabb panaszokkal, nem alakult volna ki életet veszélyeztető állapot.

Kis híján meghalt , mert az orvosa nem volt hajlandó gyógyszert adni neki

Ekkor azonban már olyan nagy adagnyi antibiotikumot kellett adni a lánynak életmentő célból, hogy az teljesen tönkretette a szepszis miatt egyébként is rossz állapotú emésztőrendszerét. A vége az lett, hogy el kellett távolítani a vastagbelét, és sztómanyílást létesíteni a hasfalán, amin keresztül élete végéig egy zsákba ürül a béltartalom.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top