Egészség

Mégsem öl meg a rossz koleszterin?

Egy friss amerikai kutatás szerint nem mutatható ki, hogy a magas LDL-koleszterinszintű emberek halálozási kockázata nagyobb.

Létezik egy úgynevezett “koleszterinhipotézis“, mely szerint a magas LDL-koleszterinszintű emberek halálozási kockázata nagyobb, és ezért sztatin gyógyszereket kell szedniük, hogy csökkentsék a koleszterinszintjüket.

Most azonban David Diamond, a Dél-Floridai Egyetem professzora arra jutott csapatával – miután 68 ezer ember adatait elemezte –, hogy nincs összefüggés a rossz koleszterinek és a kardiovaszkuláris halálozások között – írja az Origó, a British Medical Journalra hivatkozva.

“Eredményeink számos fontos kérdést vetnek fel a jövőre vonatkozóan – mondta a tanulmány vezetője és a cikk társszerzője, Uffe Ravnskov. – Egyik ilyen, hogy az összkoleszterinszint miért tényező a fiatal és középkorú emberek szív- és érrendszeri betegségének kockázatában, és miért nem az idősebbeknél.”

Pár ötlet a koleszterinszint csökkentésére:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top