Egészség

Rettenetes előrejelzést tett közzé az UNICEF

69 millió, ötévesnél fiatalabb gyerek halhat meg a következő másfél évtizedben elkerülhető okokból – figyelmeztet az ENSZ Gyermekalapja.

Szörnyű hírrel sokkol az UNICEF a legfrissebb jelentésükben. Eszerint 15 éven belül akár 69 millió gyerek is meghalhat elkerülhető okokból.

Kiderült: 2030-ig 167 millióra nő a szegénységben élő gyermekek száma, és 750 millióra azoké a lányoké, akiket még kiskorúként házasságra kényszerítenek.

Az is szomorú adat, hogy a legszegényebb gyermekek kétszer nagyobb valószínűséggel halnak meg 5 éves koruk előtt, és szenvednek krónikus alultápláltságban, mint a leggazdagabbak.

Az előrejelzés különösen a Szaharától délre található térségről közöl ijesztő adatokat, például azt, hogy 2030-ig ott tízből kilenc gyermek fog rendkívüli szegénységben élni. A világnak ezen a részén található azoknak a kiskorúaknak a fele is, akik nem férnek hozzá az elemi oktatáshoz. 

Jelenleg világszerte 124 millió gyerek nem vesz részt az alap- és középfokú oktatásban – hívta fel a figyelmet az UNICEF.

Itt olvashatod egy magyar tanárnő levelét arról, hogy nálunk sem jobb a helyzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top