Egészség

Egyedül a Down-szindrómás kisfiút nem hívták meg a buliba – anyukája kiakadt

Mindenkit meghívtak az osztályból a születésnapi zsúrra, kivéve a Down-szindrómás kisfiút.

Jennifer Kiss-Engele szíve teljesen összetört, mikor szembesült vele, hogy egyedül az ő kisfiát, Sawyert nem hívták meg egy születésnapi buliba.

A kisfiú azért nem kapott meghívót, mert Down-szindrómás. A felháborodott anyuka nyílt levélben válaszolt a kegyetlen gesztusra: “Nem várjuk el, hogy minden szülinapi buliba meghívjanak, igazság szerint Sawyer szülinapjára is csak néhány közeli barátot hívtunk meg legutóbb, mivel az a téli szünet idejére esett. De itt másról van szó. Te mind a 22 gyereket meghívtad az osztályból a fiamon kívül.”

Az anyuka aztán azzal folytatja levelét, hogy a Down-szindrómáról ír: “Sajnálom, hogy nem tudod, mit jelent Down-szindrómásnak lenni, esetleg félsz is tőle. Tudom, hogy ha többet tudtál volna a Down-szindrómáról, nem ezt a döntést hozod. Nem vagyok dühös rád. Inkább azt gondolom, ez egy remek lehetőség rá, hogy jobban megismerd a fiamat.”

Egyedül a Down-szindrómás kisfiút nem hívták meg a buliba - az anyuka kiakadt

Jennifer nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek többet tudjanak fia betegségéről, és hogy felmérjék, egy Down-szindrómásnak adott esetben ugyanolyan vágyai és sérelmei lehetnek, mint egy ép embernek. Az anyuka Facebook-posztját több ezren megosztották már.

Forrás: Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top