Egészség

Többé már nem kell félni a fogorvostól

Vége a hagyományos fúrás-újratömés módszernek! Itt egy előnyösebb, sőt költséghatékonyabb eljárás!

Új, injekció és fúrás nélküli, öngyógyító módszert találtak fel londoni fogorvosok a fogszuvasodás kezelésére. Az angol rövidítéssel EAER (árammal gyorsított és fokozott ásványpótlás) néven ismert új módszert 3 év múlva már a fogorvosi rendelőkben is alkalmazhatják.

A brit tudósok által kidolgozott új módszer lényege, hogy tömés helyett a fogak regenerálódását segíti elő. A jelenlegi módszerrel a fogszuvasodást fúrással és az üreg amalgámos vagy műgyantás (kompozit tömés) kitöltésével kezelik. Az EAER eljárással azonban felgyorsítják a sérült fog kalcium- és foszfátfelvételét, kijavítják a megsérült fogzománcot, majd az ásványokat gyengeáram segítségével irányítják a sérült helyre.

Az új módszer nemcsak kíméletesebb a pácienshez és előnyösebb a fogának, de legalább annyira költséghatékony is. Sőt a szuvasodás elleni küzdelem mellett a fogak fehérítésére is alkalmas.

Kell ennél több?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top