Egészség

Egy évig kellett volna várnia a gyógykezelésre a súlyosan ekcémás kislánynak

Hiába voltak az öt hónapos kislánynak súlyos tünetei, egy évnél korábban nem kapott időpontot a specialistához. Szerencsére édesanyja nem nyugodott bele ebbe.

A most öt hónapos ausztrál kislány, Kelsey mindössze héthetes volt, mikor az ekcéma első tünetei megjelentek az arcán. Édesanyja, a 25 éves Alexandra Dean akkor még nem gondolta, hogy az ártatlannak tűnő, piros pöttyök egy több hónapos kálvária kezdetét jelentik. 

Csakhogy a néhány pöttyből hamar egész foltok lettek, később pedig – mivel a kislány a kínzó viszketés miatt vakarta magát – vérző, vörös sebhelyek. Az anya a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta, az elmúlt három hónapban egyik orvostól a másikig járt lányával. Hiába. Az antibiotikumok, a kenőcsök és a szteroidok ugyanis csak ideig-óráig hatottak, az ekcémát és a vele járó viszketést nem szüntették meg.

Egy évig kellett volna várnia a gyógykezelésre a súlyosan ekcémás kislánynak

A kétségbeesett anyuka végül úgy döntött, él az egyik orvos javaslatával, és kesztyűt húz kislányára, hogy ne vakarhassa el a viszkető pöttyöket. Ám ez sem oldotta meg a problémát. Alexandra azt mondja, mióta az első tünetek megjelentek, képtelen néhány óránál többet aludni naponta, kislánya ugyanis időről időre felsír a viszketés miatt, és ilyenkor órákig nem tudja őt visszaaltatni.

Egy évig kellett volna várnia a gyógykezelésre a súlyosan ekcémás kislánynak

A megoldást egy bőrgyógyász specialista jelentette volna, akihez Kelsey kapott időpontot is: mivel a kezelőorvosa szerint a kislány állapota nem volt súlyos, egy évvel későbbre. Alexandra nem törődött bele ebbe, és addig kutatta a megoldást, míg a barátai révén rá nem talált egy dél-afrikai származású dermatológusra, aki néhány napon belül fogadta őket. Az orvos egy kenőcsöt írt fel Kelsey sebeire, amitől az anyuka szerint már napokon belül javult lánya állapota.

“Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez az orvos csodát tett velünk. Végre puszilgathatom a lányomat az arcocskáján is, amire hónapok óta nem volt lehetőségem.”

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top