Egészség

555 napig élt szív nélkül egy férfi

A háromgyerekes michigani férfi egy hátizsákban hordta ez idő alatt a "szívét".

A most 25 éves Stan Larkinnál 16 éves korában diagnosztizálták súlyos szívbetegségét (aritmogén jobb kamrai diszplázia), és az évek során az állapota olyannyira leromlott, hogy végül felkerült a szívátültetésre várók listájára.

De ez sem volt elég: 2014-ben már annyira működésképtelennek bizonyult Larkin szíve, hogy el kellett azt távolítani, és műszívre tenni a férfit, aki így azonban ágyhoz kötött lett. De nem sokkal később az FDA (Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeleti Hatóság) engedélyezett egy hordozható, mindössze hétkilós műszívet, ami egy hátizsákba téve a mozgás szabadságával ajándékozza meg a műszívest.

555 napig élt szív nélkül egy férfi

Larkin volt az első, aki megkapta ezt az eszközt. “Olyan, mint egy valódi szív – magyarázta. – Csak van rajtad egy hátizsák, amiből csövek jönnek ki, és mennek be a testedbe. Egyébként mintha egy könyvekkel teli hátizsákkal mennél mindenhová.”

Larkin ezzel élt a transzplantációig, amire múlt hónapban került sor. Az öccse egyébként ugyanebben a betegségben szenved, és már ő is átesett szívátültetésen, háromból két gyermekét pedig ugyanezen okból veszítette el.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top