Egészség

Durva cigitilalmat vezettek be Kaliforniában

Komoly pénzbüntetést kaphatnak azok a boltosok, akik megszegik a most bevezetett szabályt Kaliforniában.

18-ról 21 évre emelte a dohánytermékek birtoklásának és élvezetének korhatárát egy csütörtökön éltbe lépett jogszabály Kaliforniában.

Felmentést a tilalom alól csak a fegyveres erők tagjai kaptak, akik továbbra is már 18 éves koruktól vásárolhatnak és szívhatnak cigarettát.

Az állam parlamentje által márciusban elfogadott törvény minimálisan 400 dollárral rendeli büntetni azokat, akik dohányárut adnak el 21 éven alulinak, a visszaeső boltosok büntetése elérheti a 6000 dollárt (1,6 millió forint) is.

Durva cigitilalmat vezettek be Kaliforniában

Nem ők az elsők, akik felemelték a korhatárt

Kalifornia csak a második a dohányzás korhatárát felemelő amerikai államok sorában, a Hawaii-szigeteken már január óta tilos a dohányzás a 21 éven aluliaknak, és már több tucatnyi olyan nagyváros található az országban, köztük New York és San Francisco, amely saját területén szintén rendelkezett a korhatár felemeléséről.

A kaliforniai törvénytervezetet előterjesztő Ed Hernandez demokrata párti szenátor szerint a törvénnyel “megelőzhető, hogy számtalan kaliforniai fiatal függővé váljon a halálos drogtól, dollármilliárdokat lehet megtakarítani az egészségügyben, és ami a legfontosabb, életeket lehet megmenteni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top