Egészség

Kővé válik a kisfiú ritka betegsége miatt

A szülei kétségbeesetten kerestek neki enyhülést, sokáig hiába.

Születésekor a nepáli Ramesh Darji tökéletesen egészséges újszülöttnek tűnt. Ám alig két héttel később a bőre hámlani kezdett, és vastag, fekete, pikkelyszerű bőr nőtt a helyére. A merev bőrréteg lassan beborította az egész testét, súlyos fájdalmakat és a végtagjai torzulását okozva. A rendkívül ritka betegség neve ichthyosis, azaz halbőrűség.

Azóta 11 év telt el. Ramesh állandó fájdalomban él, súlyosan görbült végtagjai miatt nem tud járni, mozogni. És mivel a külseje elijeszti a gyerekeket, barátai sincsenek. A szülei hiába mentek vele orvostól orvosig, senki sem tudott segíteni rajtuk. Amikor később sikerült megtudniuk a pontos diagnózist, azzal sem jutottak sokra, mert a rendkívül drága kezelésre sosem volt pénzük.

Ritka betegsége miatt lassan kővé válik a kisfiú
Ritka betegsége miatt lassan kővé válik a kisfiú

Szerencsére egy angol énekesnő, Joss Stone is látta a kisfiúról készült videót, és elhatározta, hogy segít neki. Kifizette a kezelés költségeit, így Ramesh végül eljutott egy klinikára, ahol, miután lekaparták a megvastagodott bőrt, különböző kezeléseknek vetik alá, hogy puhábbá tegyék a bőrét. Az eltorzult végtagok miatt pedig fizioterápiában fog részesülni, így remélhetőleg neki és a családnak is könnyebb lesz a jövőben az élete.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top