Egészség

Durva átverés: mentősnek álcázzák magukat a csalók

Újabb durva csalásról tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat. Időseket tévesztenek meg a csalók, amikor telefonon keresik őket azzal, hogy unokájukat baleset érte, emiatt sürgősen pénzre van szüksége. Ne dőlj be az ilyen hívásoknak, e-mailnek, a mentősök soha nem kérnek pénzt!

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tette közzé a durva csalásról szóló információkat. A csalók persze most is az időseket tévesztik meg. Mentősként hívják fel telefonon az időseket, vagy küldenek e-mailt, azt állítva, hogy unokájukat, közeli hozzátartozójukat baleset érte, és sürgősen pénzre van szükségük.

Ha belefutnál ilyen hívásba, üzenetbe, vagy bárkit ismersz, aki a csalók áldozatává válhat, mindenképpen tudd, a mentősök soha nem kérnek senkitől pénzt a segítségnyújtásért. Amennyiben ilyesmi fordul elő, az egészen biztosan csalás, amelyről érdemes minél előbb értesíteni a rendőrséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top