Egészség

Mostantól örökbe lehet fogadni egy magyar kórházat

Újszerű finanszírozási forma az egészségügyben: elindult a "Fogadj Örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban!" elnevezésű kampány.

Külső támogatókat vár a Szent Margit Kórház vezetése, hogy tovább folytathassák a kórház három évvel ezelőtt elkezdett infrastrukturális fejlesztéseit.

Az ötletgazdának, Gallai-Czakó Borinak három gyermeke született a Szent Margitban, így a bent töltött időszak tapasztalatai alapján jutott eszébe, hogy az ott gyógyuló betegeknek, hozzátartozóknak legyen lehetőségük legyen felajánlásokat tenni, és hozzájárulni a kórház fejlesztéséhez.

A Szent Margit Kórház vezetése a kampány keretében partneri együttműködést kínál a vállalkozói, magán és üzlet szféra képviselőinek egyaránt arra, hogy örökbe fogadjanak egy-egy helyiséget a kórházban, melyet – a betegellátás érdekeit figyelembe véve – fejleszthetnek, felújíthatnak, berendezhetnek.

A több mint 100 éve épült kórházat egyébként annak idején is téglajegyekből finanszírozták, a közelmúltban pedig 22 ezer óbudai írt alá a kórház védelmében petíciót.

Bús Balázs kerületi polgármester szerint fontos a közösségeket élővé tenni, hogy tagjai nyitottá és empatikussá váljanak egymás iránt, annak érdekében, hogy egymást segítve valósítsanak meg akár közös célokat.

Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója azt mondta, hogy a kampány keretében szeretnék megszólítani a III. kerületben tevékenységet folytató vállalkozások mellett az agglomeráció, illetve a kórház ellátási területén működő cégeket, a helyi önkormányzatokat, a lakosságot és az óbudai kötődésű közéleti személyiségeket. A támogatás megnyilvánulhat személyes közreműködés keretében, valamint anyagi és tárgyi segítségnyújtásban is. Minden segítséget elfogadnak, ami a betegek még jobb körülmények közötti gyógyulását szolgálja.

180 ezer betegre 

A Szent Margit Kórház Óbuda-Békásmegyer meghatározó egészségügyi intézménye, mely közel 180 ezer ember ellátásáért felel. A falain belül 256 aktív és 200 krónikus, rehabilitációs ággyal, 31 szakambulanciával és szakrendeléssel rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top