Egészség

33 év után szerezte meg diplomáját a ráktúlélő szingli anyuka

Bonnie Johnson 1983-ban iratkozott be az egyetemre, azonban a sors úgy akarta, hogy több mint három évtized után vehessen csak részt a diplomaosztóján. Nem akármilyen életút és teljesítmény áll mögötte.

Az amerikai nő a Kennesaw State University hallgatója volt, azonban tanulmányait fel kellett függesztenie, mivel két gyereke koraszülöttként jött a világra, ráadásul mindketten fejlődési rendellenességekkel születtek. Johnsonnak ráadásul két házassága is csődbe ment, ezért munkába kellett állnia, hogy gyerekeit el tudja látni.

Ha ez nem lenne elég, nem sokkal azután rákot diagnosztizáltak nála. Johnson azonban nem adta fel a harcot, és leküzdötte a betegséget. A rák később visszatért, a keményen dolgozó szingli anyuka azonban második alkalommal sem hagyta magát, és ismét gyógyultnak nyilvánították.

Szem nem maradt szárazon a diplomaosztón (Fotó: Tumblr)
Szem nem maradt szárazon a diplomaosztón – fotó: Tumblr

“Valahogy mindig úgy éreztem, hogy ez most nem a megfelelő alkalom, hogy visszatérjek az egyetemre” – nyilatkozta a Mashable-nek adott interjúja során. “Persze az ehhez szükséges anyagi háttér sem állt rendelkezésre, mivel nagyon sok pénzbe került a gyerekeim ellátása, az orvosi kezelésemről nem is beszélve.”

Johnson azonban nem adta fel az álmát, hogy egy nap megszerezze a diplomát, annak ellenére, hogy csak 2013-ban négy alkalommal kellett megoperálni betegsége miatt. A műtétek után azonban nem lábadozott sokáig, és erőfeszítéseit megkettőzve igyekezett bepótolni a tanulmányait.

“Anyukaként folyamatosan változtatni kellett az utamon – tette hozzá a sok megpróbáltatáson átesett anyuka. – A gyerekeim folyamatosan támogattak és bátorítottak, amikor fel akartam adni. Azt mondták: anya, tudjuk, hogy honnan jön az erőd, és tudjuk, hogy meg tudod csinálni!”
Diplomaosztóján nem is maradtak szárazon a szemek. Johnsont lánya is elkísérte, akit születésekor veseelégtelenséggel diagnosztizáltak. Ő azóta sikeres veseátültetésen esett át. A helyszínen lévők beszámolója szerint fülig ért a szája, amikor anyukája átvette a diplomáját.

További történetek csodás gyógyulásokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top