Egészség

“Ne várjátok meg a kiütéseket” – másokat igyekeznek segíteni a gyermeküket elvesztő szülők

Azért vállalták, hogy beszélnek a nyilvánosság előtt tragédiájukról, hogy más szülőkkel mindez ne fordulhasson elő.

A hároméves brit kisfiú, Henry Walter nem sokkal azelőtt kezdte az óvodát, hogy beteg lett. “Sose felejtem el azt a januári napot: aznap délután ragyogott az örömtől, mikor érte mentünk. Vacsoráig azt a matricát lengette büszkén, amit az óvónénitől kapott jutalmul, mert segített neki rendet rakni” – mondja Henry édesanyja, Vicky, majd hozzáteszi, fia első tünetei fektetéskor jelentkeztek. 

“Fájlalni kezdte a hasát, amire enyhe görcsoldót adtam neki. Mint utóbb kiderült, hiába. Henry egy órával később hányni kezdett, majd a láza is felszökött.” Mivel a testén nem találtak kiütéseket, a szülők nem gondolták, hogy komolyabb baja lehet. “Visszafektettük, és elaltattuk őt. Mikor egy óra múlva ránéztünk, már furcsán lélegzett, és hiába próbáltuk, nem tudtuk őt felébreszteni.”

Henry szülei nővérével - Kép forrása: netmums.com
Henry szülei nővérével – Kép forrása: netmums.com

Henryt azonnal kórházba vitték, ahol kiderült, egy ritka, bakteriális fertőzésben szenved, ami agyhártyagyulladást okozott. Az orvosok igyekeztek mindent megtenni a kisfiúért, de az azonnali gyógyszeres kezelés ellenére Henry egy nappal később meghalt. Gyászoló szülei a mai napig sem tudták feldolgozni fiuk elvesztését, de vállalták, hogy a nyilvánosság elé álljanak, hogy megakadályozhassák, hogy más szülőknek is keresztül kelljen menniük ezen.

Az első tünetek jelentkezésekor mi is éppen azt gondoltuk, amit más szülők. Hogy velünk ez nem történhet meg. Épp ezért figyelmeztetnénk minden szülőt, hogy legyenek elővigyázatosak. Ne várjanak a kiütésekre, helyette vigyék már az első adandó alkalommal orvoshoz gyermeküket.”

 Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top