Egészség

Balázs és Dávid mentette meg egy férfi életét a 3-as metrón

Egy szabadnapos tűzoltónak és egy harmadéves orvostanhallgatónak köszönheti az életét egy idős férfi, aki pénteken lett rosszul a 3-as metró kőbányai végállomáson – írja a Blikk.

“Kértem egy ránézésre jó erőben lévő személyt, hogy fogja meg a lábát, én meg a felsőtestét Rautek-féle műfogással, és a peronon biztonságos helyre vittük. A legvalószínűbb kórképnek az agyérkatasztrófát feltételeztem, s számítottam rá, hogy esetlegesen romlik az állapota, ezért vénát biztosítottam” – mondta a Blikknek Márki Balázs 24 éves orvostanhallgató.

Ezt a jelentet látta a 25 éves Kramarics Dávid. “Odamentem hozzájuk, és megkérdeztem, hogy kérnek-e segítséget, mert itt dolgozom a Köki mentős ügyeletén, és mivel nálam van az ügyeleti szoba kulcsa, le tudom hozni a szükséges eszközöket. Balázs mondta, hogy igen, kellenek az eszközök. Felrohantam, lehoztam a táskát és a mobiloxigént. Elkezdtük stabilizálni a beteg állapotát. Időközben megérkezett az Országos Mentőszolgálat is a helyszínre.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top