Egészség

5 jel, ami arra utal, hogy több vizet kell innod

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, azonnal tölts magadnak egy pohár vizet!

 Azzal mindenki tisztában van, hogy az elegendő mennyiségű folyadék bevitele – és itt elsősorban tiszta vízre kell gondolni – létfontosságú az egészség szempontjából. Ennek ellenére sokan panaszkodnak rá, hogy elfelejtenek akkor is inni, mikor nem szomjasak. A nyár közeledtével azonban fokozottan fontos, hogy hidratált maradjon a szervezet. Most eláruljuk, mi az az első 5 jel, ami arra figyelmeztet, hogy igyál több vizet!

5 jel, ami arra utal, hogy több vizet kell innod

1. Fáradtság

Indokolatlanul fáradtnak érzed magad, pedig eleget aludtál, és kávéztál is? Ezt a szervezet dehidratáltsága is okozhatja, sőt még az agyfunkcióid is lassulhatnak, ha nem iszol eleget. 

2. Rosszkedv

Egy nemrég készült kutatás arra mutatott rá, hogy a vízhiány nem csak fizikai, mentális tüneteket is okozhat, például levertséget és rosszkedvet. Ha felpörgetnéd magad, kezdd egy nagy pohár vízzel!

3. Székrekedés

Egyik napról a másikra gondjaid vannak az emésztéssel? Lehet, hogy azért nem megy a dolog, mert előző nap keveset ittál! Mindig végy magadhoz elég folyadékot, mert ennek hiányában lelassulhat az emésztőrendszer.

4. Fejfájás

A fejfájás a kiszáradás legtipikusabb tünete. Mielőtt a fájdalomcsillapítóért nyúlnál, kortyolgass el 2-2,5 dl vizet.

5. Rossz lehelet

A kiszáradt szájban megáll a nyáltermelés, és a nyál felelős a baktériumok elleni harcért is – így, ha nem iszol eleget, elszaporodhatnak és kellemetlen leheletet okozhatnak.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top