Egészség

Rákosnak hitték a 27 éves lányt – ez mentette meg az életét

Az edzőteremfüggő, súlyosan anorexiás fiatalt egy félreértés döbbentette rá, hogy változtatnia kell az életén.

Az Egyesült Államokban élő 27 éves nő, Kat Manzullo kálváriája több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött, a gimnáziumban. Kate-et – mint mondja – osztálytársai szüntelenül piszkálták a súlya és az alakja miatt, emiatt döntött úgy, hogy lead néhány kilót. Ám az, ami egyszeri fogyókúrának indult, néhány hónappal később átvette az irányítást az élete felett. 

“Egyik pillanatról a másikra felhagytam a szilárd ételek fogyasztásával és már-már vallásosan jártam az edzőtermeket” – mondja Kat, majd hozzáteszi, heti hét napból ötöt edzéssel töltött. “A legrosszabb időszakomban napjában egy nagy, 300 kalóriás shake-et ettem: az egyik felét reggelire, a másik felét vacsorára. Hiába kezdtem rohamosan fogyni, a tükörbe nézve mindig kövérnek éreztem magam” – árulja el a lány, akit saját bevallása szerint rövid idő alatt teljesen hatalmába kerített az anorexia.

Rákosnak hitték a 27 éves lányt – ez mentette meg az életét

Kat azt mondja, a tápanyagok hiánya miatt folyamatosan romlott a teljesítő- és állóképessége, míg végül kórházba nem került. “Mikor egy ájulás után beszállítottak a sürgősségi osztályra, az egyik ott dolgozó nővér megkérdezte tőlem, hogy rákbeteg vagyok-e. Nem értettem a kérdését, mire szabadkozva elmagyarázta, pont úgy nézek ki, mint egy végstádiumú rákbeteg.”

Rákosnak hitték a 27 éves lányt – ez mentette meg az életét

A fiatal nő az interjú végén elárulta, ez az ártatlan kérdés volt az, ami segített neki abban, hogy visszaterelje az életét a normális mederbe. A gyógyulásban a legtöbbet családja és a férje segített neki, akik mindenben támogatták őt ez idő alatt. “Jobb ember akartam lenni, miattuk, hogy ne kelljen szégyenkezniük és elveszíteniük idő előtt” – vallja a fiatal nő, aki tudja, az anorexiából sosem fog igazán meggyógyulni, de igyekszik azt uralma alatt tartani.

 Olvass még többet az evési rendellenességekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top