Egészség

Szuperbaktériumok fognak elpusztítani minket

A WHO elég sötét jövőképet vázolt fel.

2050-re minden harmadik másodpercben meg fog halni valaki az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok miatt, állítja a WHO új tanulmánya.

Az antibiotikumrezisztens baktériumokról sokan hallottak már, de nem sokan tudják, mennyire komoly és egyre súlyosbodó problémát jelentenek ezek a mikrobák, figyelmeztet a tanulmány. Az emberek jelentős része még azt sem tudja, hogy az antibiotikumok nem hatnak a vírusokra, és sokuk az orvos utasítása ellenére abbahagyja az ilyen gyógyszerek szedését, ha kicsit jobban érzi magát, ezzel is elősegítve a rezisztens törzsek kialakulását.

Szuperbaktériumok fognak elpusztítani minket

A legnagyobb gondot a gyógyszereknek ellenálló Escherichia coli, a malária és a tuberkulózis kórokozója fogja jelenteni, jósolták meg a kutatók. Az ezek okozta megbetegedések kezelése dollármilliárdokat fog felemészteni a 2050-es évekre.

A felvázolt megoldás több megközelítést is tartalmaz az oktatástól kezdve addig, hogy milliárdos pénzjutalmat kell felajánlani minden új antibiotikumot felfedező vállalatnak. De fontosnak tartják a szakemberek a védőoltások előtérbe helyezését is a kezeléssel szemben, illetve annak erőteljes terjesztését, hogy az antibiotikumokat nem szabad nyakra-főre használni.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top