Egészség

Gyilkos darazsak támadnak Angliában – már öltek embert

Embert is öltek már, azon túl, hogy a méheket is előszeretettel pusztítják.

A természettudósok szerint az állatok egy Kínából érkező kerámiaszállítmánnyal érkeztek Franciaországba még 2004-ben, és onnan szóródtak szét, majd juthattak át a brit szigetre. Azóta az egész országban elterjedtek, és megállás nélkül pusztítják a mézelő méheket, melyek közül egy darázs egy nap alatt ötvenet is képes megölni. Az ázsiai darazsak az emberre is veszélyesek, felbukkanásuk óta Franciaországban hat ember halt meg a darázscsípés okozta allergiás reakció miatt.

Az ázsiai vagy más néven japán darazsak kisebbek és kevésbé ártalmasak, mint az óriás ázsiai darázs, de még így is veszélyesebbek, mint európai rokonaik. Leginkább magas fákon építenek fészket maguknak, de ugyanúgy megtalálhatók hangárok, ereszek, teraszok alatt, mint a falban vagy földön lévő lyukakban.

A brit Nemzeti Méhészeti Egyesület mindenkit megkér arra, hogy fokozottan figyeljen, és ha elpusztult állatot vagy fészket talál, értesítse az illetékeseket.

Darazsakról még:

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top