Egészség

Az okos tampon figyelmeztet, mikor jön el a csere ideje

Veled is előfordult már, hogy elszámoltad magad, és az átázás előtti utolsó pillanatban szabadultál csak meg a tampontól? Az okos tamponnal ilyen baki nem fordulhat elő!

 Annak ellenére, hogy a menstruáció az emberiség minimum 50 százalékát érinti, a közbeszédben kevés szó esik róla. És a technológiában – ahol a 21. században már szinte mindenre van megoldás – sem foglalkoznak túl sokat azzal, hogyan tudnák megkönnyíteni a nők nehéz napjait.

Az okos tampon figyelmeztet, mikor jön el a csere ideje

 Ezért épp itt volt az ideje, hogy valaki előrukkoljon egy olyan ötlettel, mint az okos tampon. Bár vannak, akik szerint tampont egyáltalán nem egészséges viselni, az orvosok azt mondják, ha az ember elővigyázatos, nem történhet baj. Mit is jelent ez? Elsősorban higiéniát, másodsorban pedig hogy 8 óránál tovább semmiképp se hagyjuk bent ugyanazt a tampont – sőt ha tehetjük, cseréljünk minél gyakrabban, hiszen így kerülhető el biztosan a rettegett toxikussokk-szindróma.

Az okos tampon figyelmeztet, mikor jön el a csere ideje

Az okos tampont my.Flow névre keresztelték és bluetoothszal csatlakozik egy okostelefonos applikációhoz. Így ha a tampont kezd megtelni, az app jelez, hogy közeleg a csere ideje – ennek hála elkerülhető a kellemetlen átázás.

Az okos tampon figyelmeztet, mikor jön el a csere ideje

A tampont 2017-re szeretnék forgalomba hozni, de a képeket elnézve elég nehéz elképzelni, hogyan is fér el kényelmesen a hosszú csatlakozója. Talán a következő egy-két évben erre is találnak megoldást.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top