Egészség

Nem hitték el neki, hogy nem anorexiás, hanem súlyos beteg

Több mint 60 kilót, testtömeg felét adta le három hónap alatt az angol nő.

Kirsty Watson kis híján meghalt, mire az orvosok komolyan vették a panaszait, és nem anorexiával vádolták. A 20 éves nő három hónap alatt leadta a testtömege felét – legsoványabb állapotában pedig alig 40 kiló volt. Ekkor már egy éve tartott nála a drasztikus súlycsökkenés.

Kirsty tünetei 2014-ben kezdődtek. Valahányszor evett, rosszul lett, és hányt, végül már csak naponta egyszer mert táplálékot magához venni, és mindeközben rohamosan fogyott, a bőre pedig már szinte szürke volt. 

Kirsty eleinte még örült is a fogyásnak...
Kirsty eleinte még örült is a fogyásnak…

Az orvos anorexiára gyanakodott, és evészavar-specialistához irányította, pedig Kirsty még azt is jelezte, hogy a családjában fordult már elő Chron-betegség, ami egy súlyos, örökletes emésztőrendszeri zavar, a gyomor és a béltraktus állandó gyulladásával járó állapot.Hiába ment azonban orvoshoz, szörnyű hasi fájdalmakra, hasmenésre, rosszullétre és napi többszöri hányásra panaszkodva.

... de aztán aggódni kezdett
… de aztán aggódni kezdett

Mire Kirsty eljutott végre egy rendes gasztroenterológiai kivizsgálásra, a szervei már kezdték felmondani a szolgálatot. Szerencsére még idejében megszületett a helyes diagnózis – a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően Kirsty ismét gyarapodni kezdett, testtömege már elérte a bűvös 50 kilót.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top