Egészség

Van természetes gyógymód a szorongás kezelésére

A szorongásérzés hozzátartozik mindennapi életünkhöz, hiszen számos stresszhelyzet ér bennünket otthon, munka közben, vagy épp úton valahová. A szorongásos állapot nem más, mint kínzó, belső pszichés feszültség, és a heveny szorongásos rohammal megegyező testi tünetekkel jár. Ezek leggyakrabban a következők: gombócérzés a torokban vagy a gyomorban, szapora szívverés, ájulásérzés, izzadás, remegés, légszomj.

Az Európai Munkabiztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) által végzett felmérés* során a válaszadók 72 százaléka jelölte meg a munkahelyi szorongás kiváltó tényezőjeként az átszervezést, illetve a munkahely megőrzésével kapcsolatos bizonytalanságot. A túlzott mértékű munkaterheket és a túl hosszú munkaidőt 66 százalék minősítette stresszforrásnak. Nők esetében szoros összefüggés mutatható ki a munkahelyi stressz és a szív- és érrendszeri megbetegedések között, állapították meg a Harvard Egyetem kutatói egy 170 000 női egészségügyi dolgozó bevonásával végzett, nemrég nyilvánosságra hozott vizsgálat** eredményei szerint.

A mostani gazdasági helyzetben ez még inkább okot ad az aggodalomra.
A túlzott elvárásoknak való megfelelés kényszere és az események kismértékű befolyásolhatósága miatt fellépő stressz nem csak a munkával kapcsolatban léphet fel. Sokaknak több fronton is teljesítenie kell – a napi munka mellett gyermekeket nevelnek, idős szülőket gondoznak, háztartást vezetnek –, ez gyakran több feladatot jelent, mint amennyit kezelni tudnak. Az ilyen helyzetek sokszor elkerülhetetlenek, és a telített munkaerőpiacon az ember jogosan érezheti úgy, hogy ennyi problémát már legjobb szándéka ellenére sem tud megoldani, és szorongani, idegeskedni kezd.

Mindannyiunknak ismerős az erre adott leggyakoribb reakció: beadjuk a derekunkat a nassolásnak, napszaktól függetlenül, néhány hét múlva pedig kellemetlen meglepetés ér a nemrég vásárolt ruhadarabok felpróbálásakor… A szénhidrátok valóban fokozzák egy nyugtató hatású hormon, a szerotonin termelését, de közép- és hosszú távon az állandó nassolás csak rontani fog egészségi állapotunkon, ezért az életmódot érintő változtatások mellett érdemes a természet patikája által kínált, évszázadok óta bevált gyógynövények segítségét is igénybe vennünk.

Van természetes gyógymód a szorongás kezelésére

Citromfű és macskagyökér
Bár az orvosi macskagyökér szorongás elleni felhasználása még igen új keletű, a természetgyógyászok és a táplálkozás fontosságát szem előtt tartó orvosok egyre gyakrabban ajánlják erre a célra. Hatékony nyugtatószer, alvási zavaroknál segít (enyhe altató), a túlterhelt szívet nyugtatja, de idegesség esetén is alkalmazzák.

A citromfű egyike a legrégebben alkalmazott gyógynövényeknek, általános feszültség esetén is hatékony, görcsoldóként az idegeskedés okozta gyomorpanaszokra is nagyszerű gyógyír. Emellett segít a depresszió, a szorongás oldásában, alvászavaroknál harmonizálja a vegetatív idegrendszert.

A Sedogelat Classic filmtabletta macskagyökér- és citromfűlevél-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer, mely kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, úgymint
• a stressz enyhe tüneteinek enyhítésére (mint szorongás, nyugtalanság, izgatottság, idegesség, ingerlékenység),
• az elalvás elősegítésére.

Vény nélkül kapható gyógyszer.

 

 

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A

RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS 

MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

SED-VA-HU1604-03, Lezárás dátuma: 2016. április 19.

*Forrás: MTI – http://www.egeszsegkalauz.hu/lelki-egeszseg/a-munkahelyi-stressz-egyik-leggyakoribb-oka-az-atszervezes
**Forrás: http://www.egeszsegkalauz.hu/stressz/nok-munkahelyi-stressz-szivinfarktus-eletmento-tippek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top