Egészség

Hihetetlen: mérföldekről megérezte gazdája rosszullétét a segítő kutya

A Hero nevű kutyus feladata, hogy jelezze, ha kis gazdijának, a 4 éves cukorbeteg kislánynak leesik a vércukorszintje. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy a kutya erre mérföldekről is képes!

 A név kötelez: a Hero nevű segítő kutyus ugyanis valódi hősként viselkedett, mikor megérezte, hogy valami nincs rendben a tőle 8 kilométerrel távolabb tartózkodó gazdijával.

Hihetetlen: mérföldekről megérezte gazdája rosszullétét a segítő kutya

 A labrador retrievert úgy képezték ki, hogy megérezze, ha a 4 éves, Down-szindrómás és 1-es típusú diabéteszes kislány, Sadie vércukorszintje rendetlenkedne, és ezt jelezze szüleinek. Ezt többször meg is tette, de arra senki sem számított, hogy távolságtól függetlenül is ki tudja szagolni, ha baj van.

Hihetetlen: mérföldekről megérezte gazdája rosszullétét a segítő kutya

2015 decemberében, a kislány épp a családi háztól 8 kilométerre fekvő iskolában volt, mikor otthon a kutya vonyítani kezdett. A kislány anyukája elmondta, Herónál ez teljesen szokatlan volt, a kutya ugyanis mindig csöndes. Mikor nem akarta abbahagyni a vonyítást, a szülők gyanakodni kezdtek, és betelefonáltak az iskolába. Bár abban a pillanatban a kislány vércukorszintje rendben volt, fél órán belül életveszélyes szintre zuhant! A szülők el sem akarták hinni, hogy a kutya valóban figyelmeztette őket – és hálásabbak nem is lehetnének Herónak.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top