Egészség

A kardiológiai szakrendelésekre kell a legtöbbet várnunk

Akár több mint negyven napot is várniuk kell a betegeknek szívpanaszaikkal a vizsgálatokra – írja a Népszabadság és a Magyar Nemzet. A felmérés a Medicina 2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség készítette.

A sebészeti és fül-orr-gégészeti rendelésre már 2-3 nap alatt bejuthatnak a betegek. A nőgyógyászatokra másfél hét, a belgyógyászati és neurológiai rendelésre két hét a várakozás általában – írja a Népszabadság a szakrendelők érdekvédelmi szervezetének kutatására hivatkozva. A szemészeti, ortopédiai és a reumatológiai rendeléseken csaknem három hét a várakozás, a kardiológiai rendeléseken pedig több mint 40 nap.

A felmérés szerint az idén bizonyos területeken javult a helyzet 2013-hoz képest – teszi hozzá a Magyar Nemzet. A belgyógyászaton 22-ről 13 napra, az angiológián pedig 32-ről átlagosan 15 napra csökkent a várakozás. A sebészeten 11 nap helyett 3 napot kell várni a szakellátásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top