Egészség

Egyetlen perc edzés felérhet háromnegyed órával

A nincs időm edzeni kifogásról végleg lemondhatnak a mozdulni lusták.

Kutatók megállapították, hogy az egészen rövid ideig tartó, de nagyon intenzív testmozgás felérhet 45 perc mérsékelt intenzitású edzéssel.

A McMaster Egyetem kutatói szerint, ha egy percig képesek vagyunk teljes erőbedobással edzeni, azzal már javítjuk a sejtjeink inzulinérzékenységét, a keringési és a légzőrendszerünk fittségét.

Egyetlen perc edzés felérhet háromnegyed órával

A vizsgálatukban részt vevő egyik csoport tagjai mindössze tízperces edzéseket tartottak, amibe beiktattak három, egyenként húsz másodperces mindent bele szakaszt. A másik csoport tagjai 50 perces, mérsékelt intenzitású edzéseken vettek részt. A három hétig tartó vizsgálat lezárultával az inzulinérzékenység, illetve egyéb, az egészségi állapotra és a fittségre utaló jellemzők értékei hasonlóak voltak a két csoportban.

A vizsgálat eredményei szerint akár heti 30 percnyi mozgás is elegendő lehet, ha ez tartalmaz összesen három perc nagyon intenzív részt.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top