Egészség

Kilenc hónap alatt 20 kilót fogyott – kis híján meghalt

A 22 éves egyetemista megdöbbentő őszinteséggel vallott élete legnehezebb időszakáról. Arról, mikor kis híján meghalt a megszállottsága miatt.

Néhány hónappal azután, hogy eldöntötte, megszabadul néhány felesleges kilótól, a 22 éves egyetemista, Tiara Rain DeHaan-Palubiak egészsége drámaian romlani kezdett. Erről egy saját készítésű videóban beszélt megdöbbentő őszinteséggel, melyben többek között elárulta, a kalóriaszámolgatás és a szigorú diéták végül odáig vezettek, hogy a létfontosságú szervei elkezdtek leállni. 

“Először csak az orrom vérzett, aztán feltűnt, bármit csinálok is, a testem szinte minden porcikája sajog. Emellett állandó fejfájásrohamok gyötörtek, a menstruációm pedig gyakorlatilag megszűnt.” Tia a videóban, amit publikálása óta több százezren néztek végig a YouTube-on, bevallotta, fogalma sem volt arról, hogy amit csinál, akár az életébe is kerülhet.

Kilenc hónap alatt 20 kilót fogyott – kis híján meghalt

2013 februárjában kezdtem el fogyókúrázni és a panaszaim ellenére 2013 októberéig kitartóan csináltam is. Ez idő alatt több mint 20 kilót fogytam az eredetileg tervezett 3-4 helyett. Végül már úgy néztem ki, mint egy csontváz, de még mindig kövérnek éreztem magam.

Tia azt mondja, életveszélyes szenvedélye gyökerei egész mélyre, a gyerekkoráig nyúltak vissza. Persze mindennek akkor még nem volt tudatában. “Túl azon, hogy a szüleim elváltak, majd néhány évvel később édesapám meghalt, a legjobban az a gerincműtét viselt meg, ami után újra kellett tanulnom járni” – mondja Tia, majd hozzáteszi, a súlyos anorexiából való gyógyulása hosszú ideig tartott.

Kilenc hónap alatt 20 kilót fogyott – kis híján meghalt

Nekem nagyon sokat segített, hogy találtam új célokat az életemben. Már nem az alakom és a súlyom töltötte ki a mindennapjaimat, hanem az utazás, a színészkedés és a különféle szépségversenyek, amikre jelentkeztem.

Olvass még több cikket a testképzavarról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top