Egészség

Szabályosan kidobták a kórházból a várandós nőt és megégett gyermekét

Anya és gyermeke azért kerültek a sürgősségi osztályra, mert a 14 hónapos kisfiú magára borított egy kancsó forró teát.

“Biztos voltam benne, hogy benn fognak tartani minket, Kealan ugyanis nagyon megégett. Az egész mellkasa, a kis kezei, de még az arca is tele volt égési sérülésekkel” – idézi fel a történteket a 35 éves brit nő, Nevaeh Perry-Bartlett. Az édesanya, aki második gyermekét várja és a terhesség 8. hónapjában jár, azt mondja, mikor mentőt hívott, csak az járt a fejében, hogy minél hamarabb segítséget szerezzen gyermekének. 

“Úgy indultam útnak, ahogy voltam: papucsban, mackónadrágban. Még egy kabátot se vittem magammal” – idézi Nevaeh-t a Daily Mail című brit lap, aki elárulta azt is, aggódó férje motorral jött a mentő után.

“Miután a kórházba értünk, várnunk kellett, hogy Kealan sorra kerüljön. Késő este volt, mire az orvosok ellátták a fiam sérüléseit: kapott fájdalomcsillapítót és bekötözték a sebeket, majd közölték velünk, hogy egy betegszállítót küldenek, hogy hazavigyenek minket a 20 mérfölddel távolabbi otthonunkba.” Csakhogy az ígért betegszállító nem jött.

Szabályosan kidobták a kórházból a várandós nőt és megégett gyermekét

Neveah és rémült kisfia hosszú percekig ácsorogtak a kórház bejárata előtt. “Mikor kiderült, hogy Kealannek nincs komolyabb baja, a férjem hazament, mondván, mindkettőnket úgysem tudna motorral hazavinni.” A férfi végül csak a hitelkártyáját hagyta feleségénél, hogy ha úgy adódik, tudjon vásárolni. “Ott álltam egy riadt másfél évessel, egy szál papucsban a kórház bejárata előtt. Mindezt hajnali egykor. Még nem jártam ebben a városban, azt se tudtam merre induljak” – panaszolja a nő, aki végül elsétált gyermekével a vonatállomásra, ahol segítettek neki taxit hívni.

“Rettenetes élmény volt, senkinek sem kívánom. Mire nagy sokára megérkezett az autó, totál érzelmi roncs voltam” – tette hozzá Neveah, aki – a szerinte méltatlan bánásmód miatt – panaszt tett az intézmény üzemeltetőjénél. 

Olvass még több kismamákról szóló cikket az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top