Egészség

Lufikkal az arcbőre alatt kell élnie a fiatal nőnek

Ritka betegsége miatt átmenetileg felfújt lufikkal az arcbőre alatt kell élnie egy nőnek.

Jennifer Hiles arteriovenózus malformációban szenved, ami azt jelenti, hogy abnormális kapcsolatok alakultak ki az arcában artériák és vénák között. Betegsége miatt több alkalommal is majdnem elvérzett már, és számos sikertelen műtéten van túl.

Most abban reménykedik, hogy a hamarosan elkövetkező műtét megoldja az állapotát, és nem kell folyvást attól rettegnie, mikor vérzik el, akár álmában. Ehhez azonban sok bőrre lesz szükség, hogy pótolják a leműtött területeken az arcát.

Az erre való felkészülés része, hogy lufikat ültettek Jennifer arcbőre alá, melyeket nyolc héten keresztül kell viselnie, és minden héten kicsivel több sóoldatot töltenek beléjük. Így érik el a bőr tágulását.

A lufik folyamatos tágulásra késztetik a bőrt
A lufik folyamatos tágulásra késztetik a bőrt

A felesleges bőrt azután levágják, és pótlásként fogják felhasználni a műtét során azokon a területeken, ahonnan eltávolították a beteg érhálózatokat. Jennifer egész orrát is leveszik, és bordacsontból alakítanak ki újat – ennek a lefedésére is kell majd bőr.

A műtétre májusban kerül sor. “Nem akarok világszép lenni, csak átlagosan szeretnék kinézni, hogy ne bámuljanak az emberek” – mondta Jennifer.

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top