Egészség

Orrformázás plasztikai műtét nélkül

Már Magyarországon is elérhető ez a kíméletes, nem végleges, viszont igen eredményes szépészeti beavatkozás.

Az orrműtéttel járó áldozatok komoly visszatartó erőnek számítanak: fájdalom, hosszabb felépülés, kérdéses végeredmény, és persze jelentős, akár 400-500 ezer forintos kiadás. Ezért is terjed gyorsan a viszonylag új eljárás, amikor hialuronsav befecskendezésével alakítják a kívánt formára az orrot.

“Ez a fajta »mini orrműtét« zseniális, ugyanakkor egyszerű megoldást nyújt számos orrforma-problémára. Például a kiálló orrcsont, a görbületek, kidudorodások, a túl lapos vagy mély orrnyereg, vagy a formázásra szoruló orrhegy egyaránt gyönyörűen kezelhető vele, és az eredmény természetes hatású lesz – mondja dr. Papp Ildikó, esztétikai bőrgyógyász, a Körúti Orvosi Centrum vezetője. – A beavatkozás másik nagy előnye, hogy azonnali eredménye van, nem kell hosszú időre otthon maradni, és még véletlenül sem kell kizökkenni a megszokott életritmusunkból miatta. Sportolhatunk, bulizhatunk, dolgozhatunk már egy-két nappal a beavatkozás után.”

A beavatkozás visszafordítható és bármikor korrigálható az eredmény is, hiszen pontos, precíz technikával finomabban lehet formázni a kisebb egyenetlenségeket. Sokan félnek a műtéttől, mert nem kevés példa van az elrontott beavatkozásokra. Ebből a szempontból a feltöltéses orrkorrekció sokkal megnyugtatóbb, nem végleges eredménnyel járó eljárás, mert a hialuron sav felszívódik, ugyanakkor 1-1,5 évre tartós eredményt nyújt.

A fájdalmat nehezen tűrőknek az sem mellékes, hogy teljesen fájdalommentes eljárás, viszont értelemszerűen orrkisebbítésre nem alkalmas. Az előnytelen szögeket, dudorokat, formákat az alig 20–30 perces beavatkozás során viszont el tudják tüntetni, egyenessé tehetik az orrvonalat, harmonikusabbá téve ezzel az egész arcot.

Gyors, fájdalommentes és eredményes beavatkozás
Gyors, fájdalommentes és eredményes beavatkozás

Maga a beavatkozás művészi precizitást, komoly ismereteket, szépérzéket, tapasztalatot is követel. Nagyon kevés olyan esztétikai orvos van, aki végez ilyen jellegű beavatkozást. Csak olyan szakemberhez érdemes fordulni, aki kellő tapasztalattal és tudással rendelkezik, hiszen a rosszul beadott töltőanyag, illetve a túl sok hialuronsav akár az orrszövet elhalásához is vezethet. Túl olcsó kezelés esetén pedig fennáll a veszélye annak, hogy nem prémium minőségű hialuronsavval dolgoznak, így a nem kívánatos eredmény akár visszafordíthatatlan is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top