Egészség

A jóga 4 jó hatása a szexuális életedre

A jóga rendszeres gyakorlása az élet összes területére jó hatással van – a szexuális teljesítményre különösen!

 A szex jó hatásai már ismeretesek: hosszabb élet, jobb agyműködés, kevesebb stressz. A jóga hasonlóan jót tesz az egészségednek. Ha pedig mindkettőt rendszeresen űzöd, azzal a maximumig fokozhatod a hatásaikat! Most eláruljuk, hogyan javít a jóga gyakorlása a hálószobai teljesítményeden.

A jóga 5 jó hatása a szexuális életedre

1. Erősebb izmok – kívül és belül

A jógával – különösen az erőpozíciókkal – az egész testben erősödnek az izmok, ami az állóképességet is javítja. Bizonyos jógatípusok gyakorlása – például az astanga – során pedig a mula bandhára, azaz a köldök alatti izmokra való fókuszálással, olyan, mintha Kegel-gyakorlatokat végeznénk – vagyis erősítjük a vagina izmait is!

2. Hajlékonyság

A laza csípő és hát, talán mondani sem kell, csak előnyödre válhat a hálószobában. Ráadásul az ezeket fejlesztő pózok gyakorlásával az esetleges szexsérüléseket is megelőzheted.

3. Nagyobb önbizalom

Ha szépnek és erősnek érzed magad, a szex élményének is jobban át tudod adni magad. A jóga az önbizalom növelésében is segít. A rendszeres gyakorlás hatására olyan dolgokra leszel képes, amit az elején nem is gondoltál volna.

4. A pillanat megélése

Mikor jógázol, tudatosan jelen vagy a pillanatban: a mozdulataidra és a légzésedre koncentrálsz, kizárod a külvilágot. Ezt a tapasztalatot az élet minden területén – tanulás, munka, főzés – hasznosíthatod, így természetesen szex közben is. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top