Szűrd ki cikkek

“Nem engedem, hogy fölém kerekedjen a rák, mert le fogom győzni”

Egész Dunaújváros összefogott, hogy a 29 éves Pecsét István jövőre harminc éves lehessen. A bányamérnök végzettségű fiatalember tizenöt éves kora óta Crohn-betegségben szenved, emiatt új májat kapott 2014-ben, a műtét közben vették észre az orvosok, hogy a nyirokrendszerében és az epevezetékénél már rákos daganatok vannak.

“Folytatom a megkezdett utam Kína felé és ígérem, még elszántabb leszek, mint eddig! Nem engedem, hogy fölém kerekedjen a rák, mert le fogom győzni, amely Nélkületek nem sikerülne, ez a mi közös győzelmünk lesz!” – írta a Facebookon a dunaújvárosi fiatalember, Pecsét István, akiért összefogott a város, hogy Kínába tudjon utazni egy életmentő műtétre.

 A májátültetés miatt István nem vállalta, vállalhatta a rendkívüli kockázatokkal járó kemoterápiás kezelést, ám vállalkozott egy sugárkezelésre. A kaposvári kórházban öt héten át kapott kiemelt dózisokat, ám a kontrollvizsgálat kimutatta, hogy a daganatok, bár méretük csökkent, nem tűntek el. A fiatalember számára ezután nem maradt már olyan orvos technológiai lehetőség Magyarországon és az Európai Unióban, amellyel segíthettek volna rajta.

István az interneten talált rá az eljárásra, ami még reményt adhat számára. Az úgynevezett kriosebészet a rákos sejtek célzott lehűtésével és gyors, lézeres felmelegítésével operál, így pusztítva el a daganatokat. Összesen hét ilyen beavatkozással foglalkozó klinika működik a világon: öt az Amerikai Egyesült Államokban, egy Japánban és egy Kínában.

István a kínai intézményt választotta: itt tíz és fél millió forintért vállalnák a gyógyulással kecsegtető beavatkozást. Azonban a sikerhez az is kell, hogy legkésőbb júniusig kijusson Kínába, és megkezdhessék a kezelést.  A fiatalember apja asztalos, édesanyja adminisztrátor, albérletben élnek, nincs annyi pénzük, hogy fiukat eljuttassák Kínába. 

Így összefogott a város: egy betegek segítésére létrehozott alapítvány gyűjtött pénzt István kezelésére. Jótékonysági előadást szerveztek, és gyűjtőpontokat helyeztek ki a város intézményeiben.

Ezen a számlaszámon lehet segíteniDunaújvárosiak Életéért Közalapítvány számlaszáma:

OTP 11736037-20550 332 – “Pecsét István javára”

 

 A legfrissebb híreket Istvánról itt olvashatjátok!

Olvass még a Crohn-betegségről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top