Egészség

Pofonegyszerű módszerrel fogyott három hónap alatt több mint 30 kilót

Egy ausztrál férfi saját fogyókúrás módszert dolgozott ki, miután csalódott az interneten fellelhető "bombabiztos" tippekben. Az eredmény már három hónap után is látványos.

Rengetegféle diéta létezik, egyik komplexebb a másiknál. Egy ausztrál férfi azonban úgy döntött, hogy ő aztán nem fogja túlbonyolítani a dolgot, mert minél szimplább valami, annál nehezebb elrontani. Az találta ki, hogy egy éven át semmi mást nem fog enni, csak krumplit.

A 36 éves Andrew Taylor közel 152 kiló volt, amikor újév napján átállt a krumplievésére. Amikor a századik napnál tartott, a mérleg már 120-nál is kevesebbet mutatott, ami majdnem 33 kilónyi fogyást jelent. A férfi a múlt pénteken volt az orvosi ellenőrzésen és vérvizsgálaton. Az eredmények alapján, olyan egészséges, mint a makk, és remekül is érzi magát.

Taylor persze nem véletlenszerűen választotta éppen a krumplit. Korábban többféle diétát is kipróbált már, és általában sikerült is leadnia némi súlyfelesleget, de előbb-utóbb mindig visszahízott. Rájött, hogy az ételfüggőség a legnagyobb problémája, ekkor jutott arra, hogy a legbiztosabb módszer az lenne számára, ha egy kivételével az összes fajta ételt kiiktatná az étrendjéből. Elkezdett kutatni az interneten, hogy létezik-e olyan ételfajta, ami önmagában elegendő tápanyagforrást biztosít egy egészséges ember számára.

Pofonegyszerű módszerrel fogyott három hónap alatt több mint 30 kilót

Először csak egy, maximum két hónapos krumplizásban gondolkodott, de egy idő után annyira rákapott az ízére, hogy úgy döntött, egy egész évre vállalja a kihívást. Azt mondja a diéta nem csak a fogyás miatt tesz jót a közérzetének. Azzal, hogy az étrendje végtelenül egyszerű és egyhangú, rá van kényszerítve, hogy az élet más területein találjon örömforrást.

Mielőtt azonban kidobálnának mindent a hűtőből és a konyhaszekrényből, ami nem krumpli, még olvassák el, mit szól Taylor módszeréhez Charlene Grosse, az Ausztráliai Dietetikusok Szövetségének szóvivője.

“Tudjuk, hogy a burgonya az egészséges étkezés egyik alapköve, mert kiváló szénhidrát-, kálium-, illetve C- és B-vitamin-forrás. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy alig van benne proteinből, zsírokból, és más vitaminokból.”

Pofonegyszerű módszerrel fogyott három hónap alatt több mint 30 kilót

A szakértő szerint Taylornak sokkal inkább arra kellene koncentrálnia, hogy rájöjjön, mik azok a dolgok, amik azt váltják ki belőle, hogy örömforrásként tekintsen az ételekre, aztán kezelni problémát. Hosszú távon ez az egyetlen esélye a tartós fogyásra, és az egészséges életre.
Maga Taylor sem tanácsolja senkinek, hogy a példáját kövesse.

“Ez egy olyan dolog, amit magamért csinálok. Egyfajta kísérlet, személyiségteszt. De nem vagyok sem orvos, sem táplálkozás-szakértő, így nem lenne helyes, ha én adnék másoknak fogyókúrás tippeket. Csak azt mondhatom, hogy ha valaki mégis belevágna, csakis folyamatos orvosi ellenőrzés mellett csinálja” – nyilatkozta a férfi a Mashable ausztrál kiadásának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top