Egészség

Minden orvosi jóslatra rácáfolt eddig a fél szívvel született kislány

Senki sem hitte volna, hogy megéri a második születésnapját, de megtörtént.

A Walesben élő Harriet Summerhill túlélési esélyeit már az anyaméhben annyira rossznak ítélték, hogy az orvosok a magzat abortálást javasolták a szülőknek. De ők másként döntöttek.

A kislány pulmonális atréziával született, ami azt jelenti, hogy a jobb szívfélből a tüdőbe vezető verőéren nem folyik keresztül a vér, a szív csak félig működik, a jobb fele nem fejlődik ki rendesen. A betegségnek többféle formája létezik, de mindegyik nagyon súlyos.

A szülők előtt – akik két gyermeküket már elvesztették az asszony vetélései következtében – három választás állt: az abortusz, annak felvállalása, hogy a baba néhány napos korában természetes módon meghal, vagy hogy alig néhány órás korában nagyon komoly szívműtéten esik át. A legutóbbi opció mellett döntöttek, noha az orvosok figyelmeztették őket, hogy így is nagyon kicsi a baba esélye a túlélésre.

Helyzethez illő torta a kis harcosnak
Helyzethez illő torta a kis harcosnak

De Harriet eddig minden akadályt vett. Közvetlenül a születése után, majd nyolc hónapos korában is átesett egy operáción, és még egy vár rá ötéves kora körül. Lassú és fáradékony, de a szülei bíznak. A legnagyobb esélyt egy szívtranszplantáció jelentené számára, de az csak akkor lehet opció, ha a szervezete nem gyengül le végzetesen, és a következő műtét is eredményes lesz.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top